נדמה שאין אחד שלא מכיר את עולם הדיקור הסיני או את טיפולי השיאצו – אבל שיטת הטווינא זוכה למעט מאוד הכרה ביחס אליהם. זאת למרות שהטווינא היא הבסיס שעליו פותחה תורת השיאצו – וככל הנראה היוותה השראה גם לדיקור הסיני. סיכמנו עבורכם את כל מה שאתם צריכים לדעת על שיטת הטיפול הסינית הקדומה.
חוקרים סבורים כי טווינא שיטת הטיפול העתיקה ביותר בתולדות האנושות. מדובר בטיפול במגע ובעיסוי שנהגה בסין לפני כמעט ארבעת אלפים שנה – ומתבסס על תורת הצ’י. לפי המסורת הסינית, הצ’י הוא האנרגיה החיונית של הגוף – כוח החיים הבסיסי ביותר. כאשר נוצר מחסור או חוסר איזון בצ’י שבגופנו, אנחנו עלולים לסבול ממחלה או מכאב.
כבר במגילות הקיסרות הסינית נכתב כי טווינא היא צורת הטיפול המיטבית לשמירה על הבריאות. מקור השם הוא בשני פעלים שונים בשפה הסינית הקדומה: לדחוף (Tui) ולתפוס (Na).
טיפולי הטווינא נועדו לשפר את זרימת הצ’י בגוף כדי לקדם את האיזון וההרמוניה הפנימיים שלנו – וכך לטפל בכאב או בחוסר הנוחות שאנו חשים. למעשה, טווינא חולקת עקרונות רבים עם הדיקור הסיני. את מה שתורת הדיקור הסיני משיגה בעזרת מחטים – טיפולי טווינא משיגים דרך עיסוי באמצעות הידיים.
טווינא יכולה לסייע לשורה ארוכה של מצבים ובעיות, בהם כאבי גב, כאבי שרירים, גב תפוס או כאבים בעצמות.
מרבית המטפלים בטווינא לא יסתפקו רק בעיסוי וישלבו בטיפול גם תשאול ובחינה של שגרת החיים, התזונה ומצב הרוח – במטרה להבין מה הסיבה לחסימת הצ’י אצל המטופל. הטיפול יערב גם המלצות לשינוי אורח החיים כדי לדאוג לשיפור ארוך טווח. לעיתים קרובות ניתן לשלב בין טווינא לבין דיקור סיני – בשגרת טיפול הוליסטית שמערבת בין שתי השיטות העתיקות.
כדאי לדעת שפר הנריק לינג, אבי שיטת העיסוי השוודי, למד את עקרונות הטווינא והשתמש בהם כשפיתח את שיטתו החדשה. תורת הטווינא נלמדת עד היום בבתי הספר לרפואה בסין ובמזרח – כאחד מיסודות הרפואה האלטרנטיבית.
לחצו כאן – למציאת מטפלים בטווינא